historie

Historiek

1968

In 1968 richt François Eeckhout, toen 26 jaar, Carrosserie F. Eeckhout - op te Destelbergen. Vrijwel onmiddellijk neemt hij één werknemer in dienst en neemt zijn echtgenote de administratie voor haar rekening.

In het begin bestaan de klanten vooral uit autodealers. Later vinden de particulieren ook hun weg naar Carrosserie Eeckhout.

Het bedrijf groeit rustig maar stabiel in de loop der jaren. In het begin van de jaren zeventig komen er nog werknemers bij op de werkvloer.

 

1976

Daar de zaak te Destelbergen te klein wordt, beslist François Eeckhout te verhuizen naar een groter pand te Sint-Amandsberg in 1976.

Begin jaren tachtig komt de eerste vraag van een autoleasemaatschappij om voor hen te werken. Deze samenwerking is de start van nieuwe contacten in de autolease wereld. In de loop van de jaren tachtig komen er nog een aantal leasemaatschappijen bij. Als gevolg daarvan worden er nieuwe werknemers aangeworven.

1988

In 1988 komt zoon Philippe Eeckhout in het bedrijf. Na een aantal jaren actief te hebben meegewerkt op de werkvloer neemt Philippe het initiatief om samen met zijn moeder de administratie te doen. Vrijwel onmiddellijk legt Philippe contacten met nieuwe mogelijke opdrachtgevers (leasemaatschappijen, fleets, garages, makelaars,…).

Begin jaren negentig komt alles in een stroomversnelling. Meer en meer klanten vinden hun weg naar Carrosserie Eeckhout. De vestiging te Sint-Amandsberg wordt uitgebreid met nieuwe kantoren en een grotere werkplaats.

Maar de groei gaat snel en al gauw wordt duidelijk dat Carrosserie Eeckhout niet in Sint-Amandsberg kan blijven.

 

2003

Begin 2000 wordt uitgekeken naar een nieuwe locatie. Na een zoektocht rond Gent, kiezen we voor de uitstekende ligging te Lochristi in de nieuwe KMO-zone “Lozen Boer”. De goede ligging is ideaal voor ons gevarieerd cliënteel. Eind 2003 verhuizen we naar Lochristi.

 

Ondertussen hebben we op deze locatie ook niet stilgezeten. We hebben naast onze bestaande activiteit een lakkerij opgestart. In deze afdeling spuiten we op alle houtsoorten en metalen. Onze klanten zijn meubelmakers, schrijnwerkers, binnenhuisarchitecten, metaalconstructiebedrijven, enz.
In 2004 is er ook een afdeling autoverhuur bijgekomen en dit in partnership met een autoleasemaatschappij. We verzorgen het operationele gedeelte voor Oost- en Westvlaanderen.
Tevens hebben we met een collega uit Genk in 2004 een tweede vennootschap opgericht. Deze vennootschap herstelt gezamelijke fleetklanten voor heel België.

 

2014

We trachten een “One Stop Shop” te creëren voor de klanten. Aan onze service, kwaliteit, tijd en prijs wordt dagelijks hard gewerkt.

“MEET US BY ACCIDENT !!!”

 

2019

Op dit ogenblik zijn er 24 mensen actief in de verschillende afdelingen in het bedrijf en focussen we ons op onze missie.

“Onze missie is om beschadigde wagens op de meest prijs economische en ecologische manier terug mooi te maken!”

Wenst u uw wagen binnen te brengen?

Neem gerust contact op, wij begeleiden u graag verder.

Facebook